Bokbinderi – Enkla, roliga och kreativa häftmetoder v. 32

Kursperiod:
Vecka 32

9 – 13 augusti 2021

Under den här kursen kommer du att få lära dig enkla och snabba tekniker utan limning.
Fokus kommer att ligga på att prova på många olika tekniker och det du får med dig hem är olika exempel och mallar.
Häftmetoderna och kunskapen kan du sedan använda hemma för att binda anteckningsböcker, projektböcker eller fotoalbum t.ex.

En kurs för dig som arbetar med grafisk formgivning, kalligrafi, fotografi, konst eller är bara väldigt intresserad av papper som vill ha en introduktion till bokbinderi och att arbeta praktiskt med papper.

Under de intensiva och lärorika kursdagarna kommer du att göra cirka 13-15 olika böcker och häften.
Du falsar, bigar, hålar, häftar och lär dig om papperets egenskaper, du kommer också lära känna bas-verktygen man använder inom enkelt och kreativt bokbinderi.
Inlagor och omslag kommer att finnas förberedda så att du kan vara effektiv.

Tekniker och häftmetoder du kommer att få arbeta med under kursen:
En-arkshäftning
Två-arkshäftning
Kreativ en-arkshäftning
Kreativa fler-arkshäftningar
Japanska fyrhålsbindningar
Longstitch
Orientalisk häftning
En och annan överraskning

Inga förkunskaper behövs.

Anmälan

Anmälan senast 15 maj 2021.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Här kan du läsa om våra anpassningar till Coronapandemin.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Linda Allard Forsman är utbildad bokbindare & entreprenör och driver pappersfrossa med försäljning av papper och verktyg för bokbinderi och pappersslöjd. Linda anordnar också workshops och är kurslärare, både i sin ateljé i Falun, men också på andra ställen, t.ex. på folkhögskolor. Linda har en passion för papper & enkla, roliga bokbinderitekniker. https://pappersfrossa.se/

 • Kursavgift

  4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 450 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!