Bokbinderi – 1700-talsteknik v. 29

Kursperiod:
Vecka 29

18 – 22 juli 2022

Välkommen till den här bokbinderikursen i 1700-talsteknik!

Kursen vänder sig till dig som yrkesverksam eller amatörbokbindare och det är bra om du har provat på att skärpa skinn.

Under kursen kommer du att binda två band, ett helt och ett halvt skinnband i 1700-talsteknik. Du kommer bland annat få färga skinn, färga och stänka snitt och papper. Det ingår också att sy kapitäl och vi kommer att göra en enkel förgyllning.

I kursavgiften ingår allt material till de två banden, så som skinn, inlaga, marmorerat papper och guld till exempel.

Anmälan

Löpande ansökan fram till kursstart.

Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-64825.

Anmäl här
 • Kursledare

  Roger Johansson – bokbindare

  Efter avslutad utbildning på Hantverkets Folkhögskola i Leksand för Manne Dahlstedt 1995, kom han först till papperskonserveringen på Nationalmuseum och därefter som handbokbindare på Fälth och Hässler i södra Stockholm. 2008 öppnade han sitt eget bokbinderi i Stockholm som han drev till 2014 då han började på Carolina Rediviva i Uppsala.

 • Kursavgift

  Kursavgift
  4 350 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  7 250 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 750 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!