Berättande bilder – introduktion till illustration! v. 28

Kursperiod:
Vecka 28

6 – 10 juli 2020

Välkommen till den här introduktionskursen i illustration. Den vänder sig till dig som är nyfiken och vill prova på olika sätt att berätta med bilder. Du behöver inte ha några förkunskaper, kursen är öppen för alla!

Under veckan kommer du att arbeta med olika verktyg och teman som används av illustratörer. Illustrationer ser vi varje dag, men ibland tänker vi inte ens på att det är illustrationer. Vi kommer att titta på var man kan hitta dem och hur de används.

Varje dag kommer vi jobba med korta övningar, bildgympa. Det hjälper dig att hitta ett flöde, ditt eget uttryck och bildspråk.

Vi kommer gå igenom olika exempel på illustration och du får också tips på litteratur som kan ta dig vidare på egen hand.

Målet är att du efter avslutad kurs har fått en inblick i vad illustration kan vara och att du är inspirerad att jobba vidare på egen hand.

Vi hoppas också att du tar med dig lust, mod och inspiration härifrån!

I kursavgiften ingår visst material, men har du egna favoritpennor, papper eller dator ta med det!

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2020.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Per José Karlén och Frida Hård af Segerstad

  Per Jose Karlén – formgivare, illustratör och författare. 2004 debuterade Per med ”Boken om känslor” på Raben&Sjögrens förlag och fick då också förlagets debutantpris. Som illustratör och författare har Per internationellt och brett i över 13år. Han är aktiv som illustratör inom de flesta arbetsområden inom illustration Per har även jobbat som uppdragsgivare med att anlita illustratörer och fotografer i sitt arbete som Tidningsdesigner För The Times i London. Per har även varit gästlärare på Konstfack, Leksands Folkhögskola sedan 2007, Beckmans (kvällskurs) Berghs (distanskurs) kurs samt varit aktiv i antagningarna och kollat arbetsprover till Central Saint Martins School Of Art i London.
  Ni kan se mer av hans arbete på www.perpictures.com samt Instagram: mylifeasanillustrator.
  Har du frågor om kursinnehållet, kontakta Per på per.karlen@perpictures.com

  Frida Hård af Segerstad – illustratör, formgivare och konstnär.
  2006 hade Frida sin första utställning med målningar och illustrationer. Under de senare åren håller Frida kurser i illustration och måleri både i egen regi och hos andra. 2018 utbildade hon sig till lärare inom Vedic Art. Huvudtanken är där att tillämpa klassiska tekniker på ett tillåtande och utforskande sätt där det viktigaste är upplevelsen i den skapande processen. Frida är även utbildad samtalscoach och kombinerar gärna dessa delar till att vara kreativ coach, att supporta dig i din kreativa process.
  Ni kan även se mer av hennes arbete på graphicspa.wordpress.com eller @grphzpz på Instagram.

 • Kursavgift

  4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 770 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 670 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!