Allmän kurs: Kreativ e-sport

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart?
Då kan Allmän kurs vara rätt för dig!

Utbildningen riktar sig till dig som vill skaffa dig behörighet att söka till högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola. Den ger också en bra grund att stå på för att söka jobb.

På inriktningen KREATIV E-SPORT får du möjlighet att hitta din väg, oavsett om det är som spelare, underhållare, analytiker, contentskapare eller helt enkelt fördjupa ditt intresse samtidigt som du läser in behörighet. Kim Larsson (DraySWE), en av landets stora e-sportprofiler, handleder och delar med sig av hur e-sportbranschen fungerar idag.

Du läser svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia tillsammans med deltagarna på de andra inriktningarna på Allmän kurs. Det är här tyngdpunkten i utbildningen ligger och som ger behörighet.

Undervisningen hos oss innebär att du studerar ett till tre ämnen i taget i 10-veckorsperioder. Det här unika upplägget har visat sig vara en framgångsfaktor för många att nå sina mål.

Hur utbildningen utformas beror till stor del på dig och dina kurskamrater som tillsammans med lärarna skapar utbildningen. Vi sätter också upp individuella studieplaner baserade på dina behov och intressen. Vi vill skapa en trygg plats för människor att utvecklas.

Att studera hos oss vill vi ska väcka intresset och lusten för det egna välbefinnandet, att se sig själv i ett större perspektiv. För att nå dit behöver vi förstå både oss själva och världen.

Ansökan

Ansök senast: 15 april 2024
Kursstart: 19 augusti 2024

Ansökan ska innehålla ett personligt brev.

Sen ansökan?
Vi tar emot sena ansökningar och behandlar dem efter den första antagningsomgången.

Ansök här
 • Har du frågor?

  Kontakta utbildningsansvarig:
  Dan Kristensson Tel. 0247 – 648 17
  dan.kristensson@leksand.fhsk.se

  Frågor om E-sport?
  Kontakta Kim Larsson
  kim.larsson@leksandsfolkhogskola.se

  Besök oss
  Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.

  Välkommen med din ansökan!

Det viktigaste är att göra sitt bästa och ha roligt

”Allmän Kurs: Kreativ E-sport gav mig möjligheten att förändra och förbättra mitt liv, en uppsjö av vänliga och kloka lärare som alltid ger en stöttning och ger en svåra svar på svåra frågor – precis när man behöver det. Och klasskamrater som började som främlingar har nu blivit vänner för livet. Jag fick lära mig mer om E-sport, om mig själv. Hur påverkar bitarna av livet varandra, vilka synergier finns det i det vi gör varje dag? Jag skapade oräkneligt med minnen och så mycket skratt att det värker i magen. Men också en bredare självinsikt och förståelse för mig själv såväl som andra.

– Det viktigaste är att göra sitt bästa och ha roligt, som en vis man sa, fler än en gång.”

Johannes Landin

Det viktigaste är att göra sitt bästa och ha roligt

”Allmän Kurs: Kreativ E-sport gav mig möjligheten att förändra och förbättra mitt liv, en uppsjö av vänliga och kloka lärare som alltid ger en stöttning och ger en svåra svar på svåra frågor – precis när man behöver det. Och klasskamrater som började som främlingar har nu blivit vänner för livet. Jag fick lära mig mer om E-sport, om mig själv. Hur påverkar bitarna av livet varandra, vilka synergier finns det i det vi gör varje dag? Jag skapade oräkneligt med minnen och så mycket skratt att det värker i magen. Men också en bredare självinsikt och förståelse för mig själv såväl som andra.

– Det viktigaste är att göra sitt bästa och ha roligt, som en vis man sa, fler än en gång.”

Johannes Landin

 • Digitalt Öppet hus 2021

  Under fyra dagar i vecka 12 bjöd vi in till ett digitalt öppet hus! Här kan du se inspelningen från när Allmän kurs presenterade sin kurs och sina inriktningar: Personlig utveckling, Handel/Butik/Kommunikation och Kreativ e-sport. Vi pratade med kursansvariga som presenterade utbildningarna och visade även runt i verkstäder och klassrum. Våra deltagare fick säga sitt för att du ska få en så komplett bild av skolan som möjligt. Är du intresserad av vidare information? Skriv in dina uppgifter i vårt intresseformulär för kommande utskick via e-post: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejdSEGCUmXyFsQDTSOD2cw_WS4BA61N7GeoWxYwrkrBM5kTA/viewform

 • Utbildningsansvarig svarar på de vanligaste frågorna

  Här svarar utbildningsansvarig Dan Kristensson på de vanligaste frågorna om Allmän kurs:

  Har du frågor?
  Kontakta Dan Kristensson på
  Tel. 0247 – 648 17
  dan.kristensson(at)leksandsfolkhögskola.se

 • Boende och kostnader

  Boende för kursdeltagare

  En fantastisk möjlighet är att du kan bo på skolan under din studietid här. Totalt erbjuder vi ca 70 av våra studerande denna möjlighet.

  Följ med Maria på en rundtur här på skolans boenden och ett besök i matsalen där du även får träffa Jonas Skinnar som är ansvarig för köket och vår fantastiska mat!

  Vad finns och vad tar du med?

  Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan. De flesta av våra rum har eget badrum med dusch.

  I varje ingång delar sex studerande på ett gemensamt fullt utrustat kök och ett allrum med TV.

  WiFi finns på skolans områden. Skolans lokaler och delar av internatet är bostadsanpassat för dig som har en funktionsutmaning.

  Internatavgift

  I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch, måndag till fredag. Kostnaden är idag 5 300 kr per månad (september-maj).

  För den som önskar finns även middagspaket att köpa för en billig kostnad.

  Externatavgift

  Du som inte bor på skolan betalar en obligatorisk avgift för förmiddagsfika och lunch, som idag är 2 100 kr per månad (september-maj).

  Att samlas kring gemensamma måltider är en så viktig del i den sociala samvaron på vår folkhögskola att ingen undantas från detta.

  Möjlighet att köpa middagspaket finns även för dig som inte bor på skolan.

  Internatavgift Studentlägenheter

  Vi kan också erbjuda boende i våra nya studentlägenheter. Det finns 19 lägenheter i två olika storlekar:
  24 kvm – 6 700 kr
  26 kvm – 6 900 kr

  I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch måndag – fredag.

  De nya lägenheterna ligger på en vackert belägen plats med utsikt över Österdalälven i direkt anslutning till skolområdet.

  Varje lägenhet är byggd som en studio med eget kök, vardagsrum och sovavdelning i en öppen planlösning. Alla lägenheter är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!

Instagram för Allmän kurs: Kreativ e-sport