Akvarellkurs v. 26

Kursperiod:
Vecka 26

26 – 30 juni 2023

Välkommen till den här grundkursen i akvarellmålning!

I den här akvarellkursen kommer du få lära dig de grundläggande teknikerna inom akvarellmålningen. Du får en inblick i vad akvarellmålningens fantastiska värld ger för möjligheter och en början till ditt eget skapade.

Genom uppgifter och övningar kommer du få testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också testa på olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig handledning.

Genom en materialgenomgång kommer du få kunskap om akvarellpapper, olika penslar och akvarellfärgens olika utformning. Med din nya kunskap om akvarellmåleriets olika uttryck lägger vi fokus på det intuitiva måleriet, där färg och vatten får dansa med varandra.

I kursavgiften ingår ett grundset med en färglåda, en akvarellpensel och ett block med akvarellpapper. Under kursen finns möjlighet att prova olika typer av akvarellfärger, penslar och papper.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Anmälan senast 1 maj 2023.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Kathrine Plars är utbildad på Konstfacks ämneslärarutbildning med huvudämnena bild och design. Sedan hösten 2022 är Kathrine utbildningsansvarig för designutbildningen här på Leksands folkhögskola. Hon har alltid varit intresserad av skapande och kreativitet med en stor vilja och passion för att förmedla vidare sitt brinnande intresse för konstnärligt skapande och måleri. Och framför allt akvarellmålning.

 • Kursavgift

  4 650 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  7 780 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 130 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!