Akvarellkurs

Kursperiod:
Vecka 26
24 – 28 juni 2024

Välkommen till den här grundkursen i akvarellmålning!

I den här akvarellkursen kommer du få lära dig de grundläggande teknikerna inom akvarellmålningen. Du får en inblick i vad akvarellmålningens fantastiska värld ger för möjligheter och en början till ditt eget skapade.

Genom uppgifter och övningar kommer du få testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också testa på olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig handledning.

Genom en materialgenomgång kommer du få kunskap om akvarellpapper, olika penslar och akvarellfärgens olika utformning. Med din nya kunskap om akvarellmåleriets olika uttryck lägger vi fokus på det intuitiva måleriet, där färg och vatten får dansa med varandra.

I kursavgiften ingår ett grundset med en färglåda, en akvarellpensel och ett block med akvarellpapper. Under kursen finns möjlighet att prova olika typer av akvarellfärger, penslar och papper.

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2024.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Anna Askerdal, konstnär med rötter från Halland men bor nu i Dalarna. Hon har bland annat studerat på Designutbildning på Leksands folkhögskola under 2 år.
  Hon är en entusiastisk akvarellmålare som alltid haft ett stort intresse för färg och form av många olika slag. Hon hämtar ofta sin inspiration från naturen och från sagornas värld.

   

 • Kursavgift

  5 360 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  8 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

  Extranätter i anslutning till kursen

  Det finns möjlighet att lägga till en extranatt innan och efter kursen. Max två extranätter totalt. Extranatt kostar då 480 kr/natt inkl. frukost. Extranatt del i dubbelrum kostar 380 kr/natt/person inkl. frukost. Vill du lägga till fler nätter blir det våra Bed&Breakfast-priser. Du hittar dem via den här länken: https://leksand.fhsk.se/vandrarhem/

  Tillägg för boende i lägenhet

  För boende i någon av våra lägenheter tillkommer 150 kr/person/natt.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!