Akvarellkurs – grund v. 32

Kursperiod
Vecka 32
8 – 12 augusti 2022

Välkommen till den här grundkursen i akvarellmålning!

I den här akvarellkursen kommer du få lära dig de grundläggande teknikerna inom akvarellmålningen. Du får en inblick i vad akvarellmålningens fantastiska värld ger för möjligheter och en början till ditt eget skapade.

Genom uppgifter och övningar kommer du få testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också testa på olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig handledning.

Genom en materialgenomgång kommer du få kunskap om akvarellpapper, olika penslar och akvarellfärgens olika utformning. Med din nya kunskap om akvarellmåleriets olika uttryck lägger vi fokus på det intuitiva måleriet, där färg och vatten får dansa med varandra.

I kursavgiften ingår ett grundset med en färglåda, en akvarellpensel och ett block med akvarellpapper. Under kursen finns möjlighet att prova olika typer av akvarellfärger, penslar och papper.

Anmälan

Efter en fantastisk sommar 2022 har planeringen för sommaren 2023 börjat.
Om du fyller i följande intresseformulär återkommer vi med information om när vi öppnar anmälan för nästa års sommarkurser:

https://forms.gle/zsVYDMZ3EjY5FC63A

 

Anmälan senast 1 maj 2022.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Kathrine Plars går nu sista året på Konstfacks ämneslärarutbildning för att bli Gymnasielärare med huvudämnena bild och design. Hon har alltid varit intresserad av skapande och kreativitet med en stor vilja och passion för att förmedla vidare sitt brinnande intresse för konstnärligt skapande och måleri. Och framför allt akvarellmålning.

 • Kursavgift

  4 350 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  7 150 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 650 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!