Ett internatrum med eget badrum i Dalagården.Ett internatrum med eget badrum i Dalagården.

Boende

En fantastisk möjlighet är att du kan bo på skolan under din studietid här. Totalt erbjuder vi ca 70 av våra studerande denna möjlighet. I första hand elever som ska gå sitt första år, men vi vill gärna att elever som går sitt andra år också bor på internatet.

Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan. De flesta av våra rum har eget badrum med dusch.

I varje ingång delar sex studerande på ett gemensamt fullt utrustat kök och ett allrum med TV.

WiFi finns på skolans områden. Skolans lokaler och internat är handikappanpassat.

I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch, måndag till fredag. Kostnaden är idag 4 600 kr per månad (september-maj).

För den som önskar finns även middagspaket att köpa för en billig kostnad.

Externatelever

Du som inte bor på skolan betalar en obligatorisk avgift för förmiddagsfika och lunch, som idag är 1 700 kr per månad (september-maj).

Att samlas kring gemensamma måltider är en så viktig del i den sociala samvaron på vår folkhögskola att ingen undantas från detta.

Möjlighet att köpa middagspaket finns även för dig som inte bor på skolan.

Nya studentlägenheter hösten 2018

Just nu bygger vi nya studentlägenheter som kommer att vara klara till terminsstarten hösten 2018. De nya lägenheterna byggs på en vackert belägen plats med utsikt över Österdalälven i direkt anslutning till skolområdet.

Varje lägenhet är byggd som en studio med eget kök, vardagsrum och sovavdelning i en öppen planlösning. Bilder från de nya husen kommer att visas här under våren.

Internatavgift för boende i de nya lägenheterna och hur du ansöker kommer presenteras här och på ansökningssidan senare i vår.