Dagens meny

Dagens meny presenteras här
efter kl. 9.00 varje vardag.

Detta för att vi inlett ett samarbete med Coop Leksand kring matsvinn och hållbarhet vilket innebär att vi kommer att öka flexibiliteten i köket och inte arbeta med en fast veckomeny. Vi hoppas att du som gäst uppskattar detta.

Välkommen!

VECKA 3, 2019

14-18 januari

MÅNDAG
Stekt kassler med stuvad spenat och kokt potatis

Morot- och majsbiff med stuvad spenat

TISDAG

Skaldjurswok med nudlar

Märrys nudelwok

ONSDAG

Kålpudding med gräddsås, lingon och kokt potatis

Vegansk kålpudding

TORSDAG

Tortellini med ostsås och bacon

Svamprisotto med falafel

FREDAG

Pulled beef med heta bönor

Langos med tillbehörPris inkl. salladsbuffé, bröd,
måltidsdryck, kaffe & kaka 95 kr.

Öppet för allmänheten
kl. 12.15-13.30

Med reservation för ändringar.

Restaurangen

I restaurangen, med en sagolikt vacker utsikt över Siljan, serverar vår chefskock Jonas Skinnar tillsammans med sitt team frukost, förmiddagsfika och lunch till elever och personal under läsåret.

Vällagad mat är en viktig del i de förutsättningar vi försöker skapa för att våra deltagare skall få ut så mycket som möjligt av sin tid här på skolan. Vi strävar efter att erbjuda en stor variation av maträtter lagade av bra råvaror.

Tillsammans med Coop Leksand (vinnare av White Guides Stora Svinnpris 2018) startar vi nu ett samarbete kring matsvinn och hållbarhet. Detta innebär bl. a. att vi ökar flexibiliteten i vårt kök och inte arbetar med en fast veckomeny. Den kan istället anpassas mer efter råvarutillgång, inspiration och säsong.

Dagens meny finns tillgänglig på vår hemsida efter kl. 9 samma dag och självklart hoppas vi att du som gäst uppskattar detta.

Lunchserveringen är även öppen för allmänheten måndag-fredag kl. 12.15-13.30 under terminstid.

På sommaren är kökets fantastiska måltider en viktig del i våra deltagare på sommarkurser, läger och gruppresors upplevelse under sin vistelse hos oss. Förutom frukost, fika, lunch och kvällsmål bjuder de på en grillbuffé en kväll varje sommarkursvecka som kan avnjutas på verandan i solnedgången med utsikt över Siljan.

För grupper, konferenser eller sällskap kan restaurangen erbjuda allt från en enklare buffé till riktiga festmiddagar med flerrättersmenyer vid vackert dukade bord.

Är du intresserad? Kontakta Maria Engberg, tel. 0247-64812 för offert. Maria kan hjälpa dig med alla frågor om konferens, gruppbokningar och vandrarhemsboende.

Vandrarhem

Våra boenden, som vi hyr ut som vandrarhem när det är ledigt, ligger mitt i hjärtat av Dalarna inom räckhåll för det mesta; Siljan, kyrkbåtsrodd, konserter i Dalhalla, Bingsjöstämman, Musik vid Siljan, Clas Ohlson, dalahästtillverkning, Sommarland, golfbanor, Zornmuséet… för att inte glömma den storslagna naturen som bara ligger här och väntar för alla att koppla av i.

Gångavstånd till Leksands centrum. Nära till badstrand.

Boendet är i 2-bäddsrum och de allra flesta med eget badrum.

Varje ingång med 6-8 rum har ett gemensamt fullt utrustat kök och allrum med TV. WiFi finns överallt och fri parkering inklusive två platser med laddstolpe för elbil


Enkelrum 490 kr/natt

Dubbelrum 650 kr/natt

Lakan/handdukar kan hyras för 100 kr per person.

Receptionen öppet kl. 8-16 måndag – fredag. 
Ingen incheckning på lördagar och söndagar. Vid ankomst efter kl. 16.00, kontakta receptionen på tel. 0247-648 16.

Incheckning från kl. 15.00, men är ditt rum klart tidigare går det bra att checka in tidigare. Utcheckning senast kl. 11.00.

För bokning ring 0247-64816 eller e-post till bokning@leksand.fhsk.se

Konferens

Vi erbjuder en vacker miljö med välutrustade konferenslokaler. Vårt kök erbjuder vällagad mat lagad med riktiga råvaror som till stor del är kravmärkta, ekologiska eller närodlade.

Här finns möjlighet att ordna konferens, event och andra arrangemang för upp till 150 personer i samma lokal. Utöver detta erbjuder vi grupp- och mötesrum för 10-150 personer, alla utrustade med den senaste tekniken.

På Leksands folkhögskola är vi stolta över vårt fina kök. Här lagar vi upp till 250 portioner per dag. Vi erbjuder vegetarisk och vegansk kost. Vi erbjuder självklart laktos och glutenfria alternativ.

För bokning av och mer information om våra konferenslokaler, kontakta Maria Engberg, tel. 0247-64812 eller e-post maria.engberg@leksand.fhsk.se