Formveckan Dalarna – Öppen workshop!

Leksands folkhögskola bjuder in till workshop och föreläsning tillsammans med artisterna i föreställningen ”Att rymma med en cirkus” under Formveckan Dalarna!

Aktörerna kommer att vara på Leksands folkhögskola för en Artists in residence-period under 2 veckor för att utveckla en familje-/barnföreställning som kommer att handla om gränslandet mellan skulptur och kropp, mellan att skapa och att utöva. Om att se det egna arbetet genom någon annans praktik.

I sitt arbete bjuder gruppen in deltagare på läsårsutbildningarna Keramik, Metallformgivning/Silversmide och Design att på olika sätt ta del av de kreativa processerna i arbetet att utforma föreställningen.

På lördagen den 6 oktober kl. 12-15 hälsar vi alla som är intresserade välkomna till en öppen workshop där deltagarna får undersöka form och kropp och hur de kan samspela. Prova på akrobatik och undersök hur skapandet och utövandet kan mötas. Vad innebär det för en skulptör att skapa föremål som det ska klättras på, gömmas i och byggas med? Hur är det för en akrobat att förhålla sig till föremål tillverkade i lera?

Workshopen leds av:
Matilda Haritz Svenson, skulptör
Rebecka Nord, akrobat
Signe Veinholt, akrobat

Den här workshopen vänder sig till dig som är intresserad av kreativa processer och gränsöverskridande projekt, som är intresserade av skulptur, av akrobatik och nycirkus. Kanske går du på estetiskt eller tekniskt program på gymnasiet, jobbar med konst/konsthantverk och vill bli inspirerad att jobba med andra praktiker i samarbetsprojekt.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmäl gärna att du kommer via den här länken!

Har du frågor?
Kontakta Fia Palmgren, 0247-64825,
fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se

VÄLKOMMEN!