Besök oss på Bokmässan!

Möt Leksands folkhögskola tillsammans med Yh-utbildningen Hantverkslärling på årets Bokmässa!

I vår monter B05:69 träffar du studerande på Bokbinderilinjen som visar hur det går till att binda böcker, marmorerar papper, hur man trycker titlar och de kommer att handleda alla som vill prova på.

På plats finns också Bokbinderilinjens utbildningsansvarig samt en yrkesverksam bokbindare som började själv gått Bokbinderilinjen, drivit eget bokbinderi, varit handledare till lärlingar och numera arbetar på bokbinderiet på universitetsbiblioteket Carolina Rediviva i Uppsala.

Vi delar monter med Yh-utbildningen Hantverkslärling, en lärlingsutbildning inom smala hantverksyrken. Bokbinderi är ett av dessa yrken. Utbildningen är 2,5 år och sker helt hos en handledare var som helst i Sverige.

Bokbinderi är också ett av de yrken i vilket man kan ta Gesäll- & Mästarbrev som ett bevis på yrkeskunnande och gott företagande. Vill du veta mer? Välkommen till vår monter så berättar vi mer.

Vill du får utskick med information om våra läsårskurser och sommarkurser? Fyll i och skicka i formuläret som du hittar via den här länken!