Leksands folkhögskola ställer ut på FORMEX!

HANTVERKSUTBILDNING PÅGÅR…

Leksands folkhögskolas hantverksutbildningar är inbjudna att göra en utställning på Formex den 15 – 18 januari 2019.

Studerande på BOKBINDERI, KERAMISK FORM, METALL/SILVERSMIDE och KREATIVT ENTREPRENÖRSKAP visar projekt, process och verk i en gemensam utställning. Dessutom får alla som vill prova på pappersmarmorering!

Välkommen till monter B14:41!

Keramisk Form och Metall/Silversmide ger en god grund i hantverket, kunskaper om materialen och en möjlighet att utforska sitt eget konstnärliga uttryck. Utbildningen kan både vara en förberedelse för vidare högre konstnärliga studier, en fördjupning inom hantverket för dig som redan har grunderna eller ge dig baskunskaperna för att kunna ägna dig åt hantverket på den nivå du själv vill. Du kan välja att gå ett eller två år.

Bokbinderi är en yrkesutbildning som lär dig det här fantastiska hantverket från grunden. Inga förkunskaper krävs. Efter två års utbildning är du färdig bokbindare och kan anställas på arkiv, bokbinderier eller starta eget. Det finns möjlighet att gå ett tredje år som inriktar sig på historiska bokbandstekniker.

Kreativt Entreprenörskap är delvis på distans. Utbildningen vänder sig till dig som är verksam inom ett kreativt yrke och vill utveckla ditt företag. En vecka i månaden sker utbildningen på plats i Leksand med föreläsningar och grupparbeten. Utgångspunkten är hela tiden ditt eget företag eller affärsidé. Mellan träffarna jobbar du med uppgifter och har kontakt med lärare och din klass online. De flesta går ett år, men det finns möjlighet att ansöka till ett andra år. Efter avslutad utbildning har du skaffat dig nya verktyg och metoder för ditt företags utveckling och dessutom har du fått ett nätverk av människor som du kan fortsätta ha som bollplank och utveckla idéer och tankar med.

Välkommen till vår utställning så visar och berättar vi mer!