Keramiksymposiet 2018

Datum: 27-28 oktober 2018.
Registrering från kl. 9.30. Symposiet öppnas kl. 10.00.
Symposiet avslutas på söndagen med gemensam lunch.

Plats: Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21, 793 33 Leksand

Anmälan: Fullbokat
Vi har nu tagit emot så många anmälningar som vi kan ta emot i våra lokalen.

Program: Ladda ner programmet som PDF

Årets symposium är planerat. Det enda som återstår är att glada keramiknördar och entusiaster kommer hit till Leksands folkhögskola för den sjätte gången i ordningen. Vi hoppas många kan komma till ett höstfint Leksand.

Vi har som vanligt försökt skapa ett varierat program och det varvas tekniska föreläsningar med demonstrationer och keramikerporträtt.

Fredagen innan symposiet sker gesällprövningar på skolan och om ni är nyfikna kan ni titta in en dag tidigare och som sedvanligt är det stor middag på lördagkvällen som vi hoppas alla kan komma på.

Årets sponsor är Lermakeriet och självklart kommer de vara på plats för att visa sina produkter.

Tidigare har det skett saker runt det fasta programmet, främst som utställningar i stort och smått och vi är glada för alla initiativ. Tidigare har vi haft kopputställning, visning av stora keramiksamlingar och gemensamma projekt som redovisats – jag hoppas några vill göra den här tillställningen rikare med lite initiativ (har ni kanske en samling äggkoppar eller lergökar eller en spotifylista med keramiktema bara er fantasi sätter gränserna). Kontakta Stefan om ni har en idé (telefon: 0247-648 26)

Föreläsare på Keramiksymposiet 2018

Hans Pillen (Nederländerna) är en av Europas främsta inom tegods. Han kommer göra skålar enligt traditionell Japansk teknik och prata om sina rakubränningar i mini-ugn.

Eva Hild som är en av våra största konstnärer och har lera som sitt närmaste material. Hon kommer tala om sitt arbete och tillvägagångssätt för att bygga sina stora skulpturer.

Carl August Sandgren som är relativt nyexaminerad från Konstfack kommer visa hur han gjuter kreativt och nytänkande med gipsmoduler.


Elisabeth Otterbring är på plats för att visa hur hon arbetar med dekaler i sitt bruksgods och hur hon gör oxidkritor och pennor.

Inger Södergren kommer att tala om sitt arbete med fat och skulpturala objekt och om rökbränning som teknik.

Matilda Haritz Svenson kommer att visa och prata om sitt arbete med keramikcirkus – en föreställning med keramikskulpturer och akrobater.

Kajsa Leijström kommer att demonstrerar på drejskivan och göra ovala fat större skålar med intrikata omformade bräm.

Kostnad för deltagande

Deltagande inkl. lunch, fika + middag på lördag kväll: 1050 kr/person

Deltagande med boende i enkelrum inkl. frukost, lunch, fika + middag lördag kväll: 1560 kr/person

Deltagande med boende del i dubbelrum inkl. frukost, lunch, fika + middag lördag kväll: 1410 kr/person

Extranatt i enkelrum inkl. kvällsmål + frukost: 600 kr/person

Extranatt del i dubbelrum inkl. kvällsmål + frukost: 450 kr/person

Sänglinne + handduk 100 kr/person
Slutstäd 200 kr/rum

Frågor?

Har du frågor kring anmälan eller boende, kontakta Maria Engberg på tel. 0247-64812, e-post maria.engberg@leksandsfolkhogskola.se eller Fia Palmgren på tel. 0247-64825, e-post fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se

Har du frågor om innehållet i Keramiksymposiet, kontakta Stefan Andersson på tel. 0247-64826, e-post stefan.andersson@leksandsfolkhogskola.se

Välkommen med din anmälan!