E-distans stängt vecka 52, 2020 – 01, 2021

Vi erbjuder en kreativ studiemiljö för kommuninvånare i Leksand som studerar på eftergymnasial nivå. Alla är välkomna – oavsett om du studerar på distans eller på campus.

På e-distans har du tillgång till studierum, bokningsbara datorer med webb-kameror, kopiering/utskrift, videokonferens, tentamensmöjligheter och inte minst – du träffar andra studenter!

Du har tillgång till våra lokaler kl 8:00 – 22:00, alla dagar året om. Support kan fås mån-fre kl 9:00 – 16:00

Låter det här intressant? Vill du ta del av vad e-distans kan erbjuda? Fyll i och skicka in formuläret INSKRIVNING E-DISTANS här nedan så kontaktar vi dig inom 3 arbetsdagar.

INSKRIVNING E-DISTANS

Program och kursutbud

Lärare, ingenjör eller sjuksköterska? Utbudet av distansutbildningar på eftergymnasial nivå har exploderat under de sista åren.

Du kan idag läsa ett hundratal olika hela program och över 3000 fristående kurser. Här nedan hittar du länkar till ett urval av kurser och program som finns på några universitet och högskolor.

Högskolan Dalarna
Mittuniversitetet
Högskolan i Gävle
Luleå Tekniska Universitet
Karlstad Universitet
Linnéuniversitetet

Tentamen på distans
Du är välkommen med en förfrågan om att skriva din tentamen hos oss, oavsett om du läser på distans eller inte. Vi tar ut en administrativ avgift på 50 kronor/student och tentamen om du är skriven i Leksands kommun och 100 kronor om du är skriven i någon av grannkommunerna Rättvik eller Gagnef. Vid tentamen ska du visa upp legitimation.

Så här gör du för att göra en tentamensförfrågan:

  1. Kontrollera med ansvarig lärare att du får skriva tentamen på annan ort.
  2. Skicka in tentamensförfrågan till oss, minst 2 veckor innan tentamenstillfället.
  3. Du får en bekräftelse från oss inom 3 arbetsdagar. Du meddelar då lärosätet att du kan skriva hos e-distans och lämnar kontaktuppgifter till ansvarig lärare/tentamenssamordnare.
  4. Lärosätet skickar tentamen till oss.

Om du av någon anledning inte kan närvara vid tentamenstillfället, måste du meddela oss snarast möjligt.

Fyll i din tentamensfrågan på länken nedan.