Bokbinderi – nybörjare

Är du nyfiken på bokbinderi? Vill du lära dig grunderna i ett gammalt fint hantverk? Kanske funderar du på bokbindare som yrke? Varmt välkommen till bokbinderilinjens sommarkurs på Leksands folkhögskola.

På nybörjarkursen gör du 2 till 3 anteckningsböcker som skiljer sig i både utseende, teknik och funktionalitet. Du kommer lära känna materialens egenskaper och kombinera dessa som t. ex. marmorerade papper, bokbinderipapp, band och överdragsmaterial, för att bara nämna några. I kursinnehållet ingår även verktygslära.

Du arbetar under handledning av kursledaren mellan kl. 9-16 varje dag, men du har tillgång till verkstaden dygnet runt. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Materialet till de tre böckerna ingår i kursavgiften. Utöver det finns möjlighet att köpa extra material.

Kursledare

Vecka 26 – Katja Winkes
Vecka 28 & 29 – Lena Buess

Lena Buess

Lena Buess är grafisk formgivare som gärna kör en omväg för att få tag i riktigt bröd. Hon fascineras över att förena solid hantverk med moderna tekniker vilket ledde henne till att fortbilda sig till bokbindare vid Leksands folkhögskola efter en redan gedigen utbildning vid Brobygrafiska i Sunne. Med ögon för detaljer, känslan i fingertopparna och ett hjärta som slår för papper (går att förgylla!) besitter hon den unika kunskapen om tillverkningen av boken i hela sin process, från formgivning till tryck och slutligen bindning.

Kursavgift

Kursavgift
3 750 kr/person inkl. material, lunch och fika.
5 950 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende i enkelrum.
5 450 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende del i dubbelrum (när ni är två som anmäler er tillsammans)

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Katja Winkes

Katja Winkes är handbokbindare med ett eget bokbinderi i Mora. Hon är utbildad i den 3-åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Katja har erfarenhet och stor glädje av att lära ut sin kunskap till både vuxna och barn. Hon har under flera års tid handlett våra sommarkurser i dels bokbinderi, lådtillverkning och pappersmarmorering.

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2017. Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Du hittar länken till formuläret överst efter datum för kursperiod eller i menyn till vänster under aktuell kurs. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-64825.