Allmän kurs – Personlig utveckling

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart?
Saknar du grundläggande behörighet för att söka Högskola eller Yrkeshögskola?

Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare.

När du ansöker till Allmän kurs ska du även välja profil. Du kan välja mellan profilerna:
Personlig utveckling (läs mer här nedan)
Kreativ Esport (läs mer via den här länken)
Handel/Butik/Kommunikation (läs mer via den här länken).

Profil: Personlig utveckling

Du lär dig våga tala och agera utifrån den livssituation du befinner dig i. Förutom att ge dig möjlighet att studera vidare vill vi ge dig som människa chans att växa. Utveckla din förmåga att arbeta både i grupp och individuellt. Vi strävar efter att tillsammans stärka din självkänsla och ge dig trygghet i gruppen. Självkännedom, självinsikt, självkänsla och frågor som “Vem är jag?” och “Vad vill jag?” är lite av det vi arbetar med. Deltagarnas behov och önskemål är utgångspunkten för var vi lägger fokus.


Bästa åren i mitt liv!


Jag har alltid varit den där eleven som hatade skolan, skolkade hela tiden och hade ständigt kontakt med rektorn. 2008 hoppade jag av gymnasiet och tänkte att jag aldrig skulle sätta mig bakom en skolbänk igen. Men hösten 2011 så började jag på Leksands folkhögskola och vad jag inte visste då var att de två år som jag gick på skolan skulle vara dom bästa i mitt liv. Jag har aldrig blivit så bra bemött av lärare och dom fick mig att tro på mig själv att jag verkligen kan, jag skulle vilja säga att lärarna har blivit mina vänner. Varje lektion var fylld av glädje och skratt och varje fredag ville jag att det skulle bli måndag på en gång så jag att jag kunde gå till skolan! Personalen i receptionen har alltid ett leende på läpparna och vaktmästarna hejar alltid och för att inte glömma den fantastiska kökspersonalen som varje dag fixar frukost, fika och lunch, helt underbara sådana. Det finns också en speciell relation bland elever, som alla är så olika. Man accepteras så som man är. Många har blivit mina vänner för livet.

Nu har mina två år på skolan gått och jag grät som en liten barnrumpa på skolavslutningen, jag ville verkligen inte sluta. Jag längtar tillbaka varje dag och det är med både sorg och glädje som jag går vidare i mitt liv. Men jag kommer att hälsa på skolan och Leksands folkhögskola kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
EMMA ADOLFSSONKursen upplägg och mål

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckors-perioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör även studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia. Ämnesläsningen gör vi gemensamt.

Möte några av våra deltagare i filmen
Sök allmän kurs!

Ansökan

Ansökan till Allmän kurs ska innehålla ifyllt ansökningsformulär, ett personligt brev och ett personbevis som du beställer på Skatteverkets hemsida.

Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 15 april 2019.

Efter ett första urval kallar vi ett antal sökande till intervju. Besked om att du blivit antagen får du senast andra veckan i juni.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om eventuella återbudsplatser.

Har du frågor?
Kontakta utbildningsansvarig:
Dan Kristensson
Tel. 0247 – 648 17  

Besök oss

Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Allmän kurs Instagramflöde:

Vad tyckte andra?

Läs  tidigare elevers recensioner om skolan och utbildningarna på studentum.se

Läs mer