Allmän kurs – Handel/ Butik/ Kommunikation

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart?
Saknar du grundläggande behörighet för att söka Högskola eller Yrkeshögskola?

Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare.

När du ansöker till Allmän kurs ska du även välja profil. Du kan välja mellan profilerna:

Handel/Butik/Kommunikation (läs mer här nedan)
Kreativ Esport (läs mer via den här länken)
Personlig utveckling (läs mer via den här länken)

Profil: Handel/ Butik/ Kommunikation

Inom profilen Handel/Butik/Kommunikation kommer du att få arbeta med sälj, inköp, butik och e-handel. Vi arbetar både med områden som butikskommunikation, starta eget, försäljning och lönsamhet. Undervisningen är både teoretisk och praktisk. De praktiska delarna arbetar vi med i skolans specialanpassade lokaler för butiksdisplay och skyltning. Vi kommer också göra studiebesök i butiker och på handelsplatser. I kursen ingår arbete med 3D programmet Sketchup.

Kursens upplägg och mål

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckors-perioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör även studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia.
Ämnesläsningen gör vi gemensamt med alla profiler.

Möte några av våra deltagare i filmen
Sök allmän kurs!

Ansökan

Ansökan till Allmän kurs ska innehålla ifyllt ansökningsformulär, ett personligt brev och ett personbevis som du beställer på Skatteverkets hemsida.

Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 15 april 2019.

Efter ett första urval kallar vi ett antal sökande till intervju. Besked om att du blivit antagen får du senast andra veckan i juni.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om eventuella återbudsplatser.

Har du frågor?
Kontakta utbildningsansvarig:
Dan Kristensson
Tel. 0247 – 648 17  

Besök oss

Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Allmän kurs Instagramflöde:

Vad tyckte andra?

Läs  tidigare elevers recensioner om skolan och utbildningarna på studentum.se

Läs mer