B O K 2 – Böcker och Kreativitet 2. En utställning i Leksand

Det är titeln bokbindarnas utställning som är första av de tre. I utställningen visar deltagarna såväl traditionella handbundna böcker som miniatyrer och mer kreativa och konstnärliga skapelser. Samtidigt som de visar att de behärskar hantverket leker de friskt med material och formgivning.

Plats: Galleri Ladan, Siljegårdsvägen 12, Leksand

Tid: Vernissage lördag 18 maj kl. 13.00.
Utställningen öppen kl. 13-17 varje dag tom söndag 26 maj.

Följ förberedelserna på…
Instagram: @bockerochkreativitet2

Facebook:
Böcker Och Kreativitet 2


HANDVÄRK

”Nu är framtidens silversmeder här. De är hungriga och galna. Metall från Leksands folkhögskola har efter lod, fluss & tårar nu sammanställt sina verk till den årliga slututställningen. Kom och beundra korpus, föremål och smycken”.

Så beskriver våra metallare sin utställning. Det är både första- och andraårselever som deltar. Eleverna har fått lära sig allt från att smida skedar och driva upp skålar, till att göra kedjor och ringar med infattade stenar. Inspiration och kunskap har även hämtats från smeder och konstnärer som varit gästlärare.

Vernissage 24 maj. Kl. 17-20
Utställning 25-26 MAJ kl. 12-18

Adress:
Kronloftet
Sparbanksgatan 1
793 31 Leksand

Instagram: @metall.lfhsk

Facebookevent:
https://www.facebook.com/events/2279412442097691/


Keramikutställning med högt i tak

Ta del av en bred variation av alster som skapats av både första- och andraårselever. Leksands kulturchef Pär Ohlsson inviger utställningen på vernissagen.

Du får se konst och konsthantverk, från den drejade kaffekoppen till föreställande och abstrakta skulpturer. Eleverna har under året arbetat med olika typer av lera och tekniker. De har också experimenterat med olika glasyrer och bränningar så som el, gas och vedeldning.

Vernissage 30 maj med öppningstal av
Leksands kulturchef Pär Ohlsson kl. 13.00

Utställningen är öppen 30 maj – 1 juni kl. 11-17
Övermo Övermovägen 62 (Gamla Svets & Smide), Leksand
Fika finns till försäljning!

Instagram: @keramik.lfhsk

Facebookevent:
https://www.facebook.com/events/624222408003477/